Aktuelnosti

06.06.2011.

Društvo "TERMO PLUS " d.o.o je privatno (jednočlano) preduzeće koje radi od 1998 god. Do 2003.godine je korišćen zakupljen poslovni prostor...

opširnije »

06.06.2011.

Trenutno raspolaže sa cca. 1500m­­2 zatvorenog (proizvodnog prostora) i oko 5.000m2 skladišnog prostora....

opširnije »

Završne kape i prolazi kroz zid

Termoskupljajuće završne kape

 Termoskupljajuće završne kape se koriste za zaštitu izolacije (PUR-pene) od dodira sa vodom ili vlagom na krajevima predizolovane cevi.

Primena je kod predizolovanog toplovoda koji se završava u komorama ili objektima, a dalje se priključuje na postojeći toplovod ili unutrašnju instalaciju.

Završne kape se navlače pre montaže na postojeći toplovod ili unutrašnju instalaciju.

Ne smeju biti rasečene i moraju prilikom zavarivanja biti zaštićene od mehaničkih oštećenja i uticaja toplote. Treba obezbediti, u zavisnosti od prečnika, 100 - 150 mm PEHD obložne cevi sa unutrašnje strane komore ili objekta, da bi moglo doći do ispravne montaže - skupljanja.

Žice nadzornog - alarmnog sistema treba spojiti u kratku vezu ili izvući izolovane žice, u zavisnosti od projekta nadzornog sistema, pre početka montaže - skupljanja završnih kapa.

 

Prolazi kroz zid

Prolazi kroz zid su gumeni prstenovi koji služe da spreče prodor neprskajuće vode izmedju predizolovanog toplovoda i zidova komora ili objekata.

Gumeni prsten se postavlja u sredinu zidnog otvora.

PEHD obložna cev se dodatno zaštićuje pre betoniranja otvora da ne bi došlo do direktnog kontakta sa betonom.

Gumeni prsten dozvoljava manja aksijalna pomeranja i to pod pravim i uglom u odnosu na zid.